Tuesday, March 31, 2015

Міфи про застуді

Взимку люди часто хворіють на застуду і, здається, вже знають про неї абсолютно все. Але, «розклеїти» в черговий раз, здійснюють все ті ж помилки, тому що приймають міфи про застуду за реальність.

    Міфи про застуді 1. МІЖ грипу та застуди немає ніякої різниці
    Симптоми у них дійсно дуже схожі - озноб, нежить, кашель, слабкість, температура ... Але грип завжди починається різко, розвивається більш стрімко, і важкі ускладнення (гайморит, пневмонія, плеврит, а часом навіть запалення серцевого м'яза, нирок та ін.) Виникають частіше, ніж при інших простудних захворюваннях. Крім того, щоб відновитися після грипу, організму потрібно більше часу. Тому, якщо ви відчули характерні ознаки грипозної інфекції: озноб, ломоту в кістках, біль у м'язах, очних яблуках, надбрівних дугах, лобі і скронях, сильну слабкість при високій (більше 38 ° С) температурі - візьміть лікарняний і відлежиться 7-10 днів , так ви зможете уникнути додаткових неприємностей і повністю одужати.

    2. При застуді ТРЕБА ПИТИ АНТИБІОТИКИ
    Тільки якщо їх прописав лікар, щоб запобігти бактеріальні ускладнення, які часто приєднуються до вірусної інфекції в ослаблених людей. За власною ініціативою і без додаткових обстежень антибіотики приймати не варто: на віруси вони не діють, зате знищують вашу власну мікрофлору на слизових оболонках дихальних шляхів і шлунково-кишкового тракту, що створює додатковий захист від інфекцій. Як наслідок, антибактеріальна терапія може призвести до дисбактеріозу та зниження місцевого імунітету.

    3. ТЕМПЕРАТУРУ потрібно збивати
    Далеко не завжди! Якщо вона не виходить за межі 38,5-39 ° С і ви не дуже важко її переносите, приймати жарознижуючі засоби не потрібно. Лихоманка - природна захисна реакція організму: не лишайте його дієвого зброї проти вірусів! Загрозливою вважається температура вище 39 ° С, небезпечною - 40-41 ° С. Температура 42 ° С - критична
    для життя. Має значення і те, яка саме у вас лихоманка - «рожева» або «біла». У першому випадку шкіра червоніє, хворий так і пашить жаром - організм, як і належить, активно позбавляється від надлишкового тепла. При «білої» лихоманці тепловіддача утруднена через спазм судин. Тому шкіра бліда, руки і ноги холодні, а самопочуття набагато гірше. Боротися з такою гарячкою потрібно, як тільки стовпчик термометра сягне позначки 38 ° С. У тих же, хто входить до групи ризику (схильність до судом, серцеві хвороби, сильна інтоксикація з нудотою і блювотою при грипі), знижувати температуру потрібно з 38 ° С при «рожевої» і з 37 ° С при «білої» лихоманці.

    4. ЧИМ БІЛЬШЕ аскорбінки, ТИМ КРАЩЕ!
    Так вважав американський вчений Лайнус Полінг, який спробував переконати весь світ у тому, що ударні дози вітаміну С (аскорбінової кислоти), що доходять до 10 г на добу, здатні вберегти нас від грипу, застуди та багатьох інших бід. Але виявилося, що більше - не означає краще. Організм просто-напросто не засвоює вітамін С в такій кількості. Скільки б ви не взяли аскорбінки, засвоїться лише 0,2-0,5 г, а інше буде виведено назовні.

    5. ЯКЩО У ВАС 36,6 ° С, застуди можна перенести на НОГАХ
    Навіть якщо температура не піднімається, ігнорувати хворобу не можна: вона може бути небезпечніше класичного варіанту з жаром і ознобом! У разі ослабенного організму процес одужання затягується, виникають різні ускладнення. При виклику дільничного терапевта з поліклініки зазвичай запитують, яка у вас температура. Якщо вона в нормі, а інші ознаки застуди (сильний нежить, біль у горлі) наявності, наполягайте на візиті лікаря і вимагайте лікарняний лист. Відмовити вам не мають права!

    6. ЯКЩО ГОЛОС СІЛ, ТРЕБА говорити пошепки І ЧАСТІШЕ полоскати горло
    Шепіт для зв'язок ще небезпечніше, ніж звичайна мова. Видаючи тихий звук, запалені зв'язки напружуються з такою силою, як якщо б ви кричали, - в кінцевому підсумку можна взагалі втратити голос. Захоплюватися полосканнями теж не варто. У гортань однаково не потрапить ні краплі: в момент процедури її щільно прикриває надгортанник. До того ж звуки, вироблювані при
    полосканні, як і шепіт, дратують запалену і отечную слизову оболонку гортані і вимагають зусиль від голосових зв'язок, для яких найкращі ліки - спокій.

    7. ЧАЙ З МЕДОМ І ЛИМОНОМ - кращий засіб від застуди
    Хто не знає цей перевірений часом рецепт! Тільки майте на увазі: в гарячій воді (понад 40 ° С) вітамін С з лимона і активні речовини, що містяться в меді, руйнуються. До того ж лікувальну дію меду, розведеного у великій кількості рідини, уповільнюється. Краще з'їсти пару ложок меду (без добавок або змішаного з лимоном в блендері), відчути його на язиці, в горлі, і вже потім запити теплим чаєм.

    ЯК РОЗПІЗНАТИ ВІРУС
    РЕСПІРАТОРНО-синцитіальних інфекції: крім типових симптомів застуди з'являється важке, свистяче дихання, можливі напади задухи, як при бронхіальній астмі.
    Аденовірусної інфекції: до ознобу, кашлю і нежиті приєднується відчуття різі, «піску» в очах, біль у животі, збільшення лімфовузлів.
    Риновірусною інфекцією: сильний нежить, біль у горлі, чхання, але температура тримається
    в межах норми і загальне самопочуття не викликає побоювань.
    Парагрипу: осиплість голосу, "гавкаючий" кашель. У дітей можливий розвиток помилкового крупа. Риновирусная інфекцію і парагрип зазвичай протікають порівняно легко, з ними цілком можна впоратися своїми силами, якщо немає насторожують симптомів. А ось при грипі, респіраторно-синцитіальних або аденовірусної інфекції слід показатися лікарю.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини porozovodetsad.grodno.by portfoliolar.kz www.praha1.ru pozitivpost.info pou-online.net pepetarga.100webspace.net privlec-obras.ru profi52.ru priznayus.com www.promtransnii.ru