Ви мрієте схуднути, але або відкладаєте це день у день і з року в рік, або постійно пробуєте нові дієти, а в результаті набираєте нові кілограми?
Тоді спробуйте розібратися, чому ви їсте. Можливо, процес прийому їжі для вас не свято, ви їсте не з любові до їжі і красиво сервірований стіл. Можливо, за допомогою їжі ви намагаєтеся згладити стрес, шукаєте в їжі розради, їжа дістається вам без зусиль, ви поглинаєте їжу поспіхом. Або навіть їжа є для вас засобом від нудьги або поганою звичкою, як, наприклад, чіпси під час перегляду телевізора на ніч.
В результаті у вас не з'являється почуття ситості, а число калорій досить велике.
Де ховаються жири
Пора виправити становище!
КРОК ПЕРШИЙ Зверніть увагу на якість їжі. Спробуйте їсти більш якісні продукти. Ймовірно, це буде більш дорого, але в якісній їжі як правило менше калорій. Замініть калорійний алкоголь на сухі вина.
КРОК ДРУГИЙ Постарайтеся їсти повільніше, виділяючи спеціальний час для прийому їжі, і присвячувати його тільки їжі і нічому більше. Ловіть момент наближення до насичення, і в цей момент закінчуйте є. Чи не доїдайте за собою і тим більше за іншими. Справа в тому, що організм подає сигнал про насичення лише через якийсь час після того, як отримає потрібну порцію. Тому чим швидше ви їсте, тим більше зайвої їжі поглинаєте.
КРОК ТРЕТІЙ Перевірте, наскільки жирної є ваша їжа. Жирний сир і ковбаси - джерело величезної кількості калорій! А якщо ви їсте їх з товстим скибкою білого хліба, рясно намазаного вершковим маслом, то це точно надто багато насичених жирів, що підвищують рівень холестерину в крові і швидко відкладаються на стегнах.
РАДА Звичайний кухлик з носиком допоможе вам видалити зайвий жир з жаркого або бульйону. Вилийте в нього сік від спекотного або бульйон, трохи почекайте, поки поверхня не стане рівною і жир не збереться зверху. Тепер повільно зливайте сік або бульйон, а жир залиште в ковшике.
Де ховаються жири
Якщо ви хочете скоротити споживання жирів, то перш викресліть зі свого раціону тваринні жири. Але не варто зловживати і рослинними жирами. Наприклад, в 100 г смаженого арахісу стільки ж жиру, скільки в 200 г самої жирний риби - вугрі, а в насінні соняшнику ненабагато менше, ніж в арахісі. У оселедця жиру вдвічі більше, ніж в лососеві і майже в 8 разів більше, ніж у морському окуні. Сом, камбала і мідії - ідеальні продукти для схуднення.
У 1 столовій ложці 30% -х вершків жиру стільки ж, скільки в 200 г камбали і 200 г сома. А в 1 столовій ложці майонезу (50%) стільки ж жиру, скільки в 2 яєчних жовтках і 1,3 кг відвареної картоплі.
З морепродуктів самі жирні креветки, самі «худі» - раки. Тріска містить мінімум жиру, мало жиру також в річковому окуні, камбалі, сайді, Судаку. Сиг, короп, форель, палтус, морський окунь - риби середньої жирності. Сардини, оселедець, лосось, сьомга і, звичайно, вугор - дуже жирна риба.
Більшість з нас не мислить дня без булочки, шматочка пирога або хоча б 3-5 шматочків хліба. Врахуйте, що в хлібі з муки грубого помелу жирів втричі більше ніж у пшеничному хлібі. А в яблучної Шарлотці жиру як мінімум удвічі більше, ніж у пшеничному хлібі. Ну а якщо ви з'їсте шматочок бісквітного рулету з кремом, то жирів у ньому буде як мінімум в 8-10 разів більше, ніж в Шарлотці.
Найменше жирів в овочах і фруктах, але не зараховує до них горіхи. А в соєвих бобах жиру стільки ж, скільки в м'ясі качки. Сама жирна птиця - гусь.Меньше всього жиру в дикій птиці і молодих курчатах. Кількості жиру в м'ясі помітно різниться залежно від шматка. Наприклад, яловичина: її лопатка і грудинка набагато більш жирні, ніж антрекоти, м'якоть задньої ноги і хвости. Баранина вдвічі жирніше яловичини, а яловичина майже втричі жирніше телятини.
Ковбаси взагалі не стоять згадки. Якщо ви хочете схуднути - відмовтеся від них на користь натурального м'яса.
Тоді спробуйте розібратися, чому ви їсте. Можливо, процес прийому їжі для вас не свято, ви їсте не з любові до їжі і красиво сервірований стіл. Можливо, за допомогою їжі ви намагаєтеся згладити стрес, шукаєте в їжі розради, їжа дістається вам без зусиль, ви поглинаєте їжу поспіхом. Або навіть їжа є для вас засобом від нудьги або поганою звичкою, як, наприклад, чіпси під час перегляду телевізора на ніч.
В результаті у вас не з'являється почуття ситості, а число калорій досить велике.
Де ховаються жири
Пора виправити становище!
КРОК ПЕРШИЙ Зверніть увагу на якість їжі. Спробуйте їсти більш якісні продукти. Ймовірно, це буде більш дорого, але в якісній їжі як правило менше калорій. Замініть калорійний алкоголь на сухі вина.
КРОК ДРУГИЙ Постарайтеся їсти повільніше, виділяючи спеціальний час для прийому їжі, і присвячувати його тільки їжі і нічому більше. Ловіть момент наближення до насичення, і в цей момент закінчуйте є. Чи не доїдайте за собою і тим більше за іншими. Справа в тому, що організм подає сигнал про насичення лише через якийсь час після того, як отримає потрібну порцію. Тому чим швидше ви їсте, тим більше зайвої їжі поглинаєте.
КРОК ТРЕТІЙ Перевірте, наскільки жирної є ваша їжа. Жирний сир і ковбаси - джерело величезної кількості калорій! А якщо ви їсте їх з товстим скибкою білого хліба, рясно намазаного вершковим маслом, то це точно надто багато насичених жирів, що підвищують рівень холестерину в крові і швидко відкладаються на стегнах.
РАДА Звичайний кухлик з носиком допоможе вам видалити зайвий жир з жаркого або бульйону. Вилийте в нього сік від спекотного або бульйон, трохи почекайте, поки поверхня не стане рівною і жир не збереться зверху. Тепер повільно зливайте сік або бульйон, а жир залиште в ковшике.
Де ховаються жири
Якщо ви хочете скоротити споживання жирів, то перш викресліть зі свого раціону тваринні жири. Але не варто зловживати і рослинними жирами. Наприклад, в 100 г смаженого арахісу стільки ж жиру, скільки в 200 г самої жирний риби - вугрі, а в насінні соняшнику ненабагато менше, ніж в арахісі. У оселедця жиру вдвічі більше, ніж в лососеві і майже в 8 разів більше, ніж у морському окуні. Сом, камбала і мідії - ідеальні продукти для схуднення.
У 1 столовій ложці 30% -х вершків жиру стільки ж, скільки в 200 г камбали і 200 г сома. А в 1 столовій ложці майонезу (50%) стільки ж жиру, скільки в 2 яєчних жовтках і 1,3 кг відвареної картоплі.
З морепродуктів самі жирні креветки, самі «худі» - раки. Тріска містить мінімум жиру, мало жиру також в річковому окуні, камбалі, сайді, Судаку. Сиг, короп, форель, палтус, морський окунь - риби середньої жирності. Сардини, оселедець, лосось, сьомга і, звичайно, вугор - дуже жирна риба.
Більшість з нас не мислить дня без булочки, шматочка пирога або хоча б 3-5 шматочків хліба. Врахуйте, що в хлібі з муки грубого помелу жирів втричі більше ніж у пшеничному хлібі. А в яблучної Шарлотці жиру як мінімум удвічі більше, ніж у пшеничному хлібі. Ну а якщо ви з'їсте шматочок бісквітного рулету з кремом, то жирів у ньому буде як мінімум в 8-10 разів більше, ніж в Шарлотці.
Найменше жирів в овочах і фруктах, але не зараховує до них горіхи. А в соєвих бобах жиру стільки ж, скільки в м'ясі качки. Сама жирна птиця - гусь.Меньше всього жиру в дикій птиці і молодих курчатах. Кількості жиру в м'ясі помітно різниться залежно від шматка. Наприклад, яловичина: її лопатка і грудинка набагато більш жирні, ніж антрекоти, м'якоть задньої ноги і хвости. Баранина вдвічі жирніше яловичини, а яловичина майже втричі жирніше телятини.
Ковбаси взагалі не стоять згадки. Якщо ви хочете схуднути - відмовтеся від них на користь натурального м'яса.
No comments:
Post a Comment