Monday, March 16, 2015

Відпустка за рецептом

    Відпустка за рецептом Варто тільки прикрити очі і на мить уявити водну гладь до обрію, крайку гір або шелесткі крони дерев з просвічує крізь листя променями, як напруга відпускає, головний біль випаровується, приходить друге дихання. Природа, навіть у такому уявному вигляді, - кращий цілитель. Ось тільки куди варто відправитися у відпустку? Відповідь на це питання підкаже медична географія.
    Гірські вершини
    Чистий і прохолодний гірське повітря, настояне на ароматах лугових трав і насичений аероіонами, бадьорить і покращує самопочуття. Це як не можна до речі, якщо ваші внутрішні батарейки сіли від хронічної втоми і потребують термінової підзарядці. Але особливо таке повітря цілюще при астмі, дерматологічних проблемах, а також при недокрів'ї - анемії, оскільки розріджене повітря стимулює кровотворення. Ну а жертвам пилкової алергії взагалі рекомендується в небезпечний сезон (весна-літо) відпочивати переважно в гірських районах: на Уралі, Кавказі, Балканах, в Карпатах, Альпах або Піренеях. Вище позначки 1200 м завжди свіжо, не буває спеки, а ультрафіолет має воістину лікувальними властивостями, які пояснюються оптимальним співвідношенням між UVB- і UVA-променями. Перших мало, а друге багато: в такому поєднанні вони виліковують різні шкірні захворювання. Вчені намагалися використовувати світло з такими ж характеристиками для фізіотерапії - поліпшення було, але досить слабке і короткочасне. Природне випромінювання виявилося ефективнішим в 30 разів!
    Єдине «але»: відпочинок у високогір'ї протипоказаний гіпертонікам, а також тим, хто страждає серцевою або легеневою недостатністю, - в розрідженій атмосфері вони починають задихатися. І при ішемічній хворобі серця (ІХС) потрібно уникати місцевостей з перепадами рельєфу.
    Порада: При кожному зручному випадку пийте з гірських джерел. Вода тут і справді жива - знімає втому, заспокоює нерви, викликає прилив сил, тому що тече з підталих льодовиків. У ній відсутня дейтерій - особливий ізотоп водню, удвічі важче звичайних атомів, який погано засвоюється клітинами і ускладнює обмінні процеси. Тала вода дозволяє організму заощадити колосальну кількість енергії і активізувати життєві сили, відновлює гормональну рівновагу і навіть, кажуть, зцілює від безпліддя.

    Відпустка за рецептом Краса і здоров'я від лісових докторів
    Австрійські психотерапевти придумали незвичайний спосіб боротьби зі стресом. Коли емоції починають зашкалювати, всього лише потрібно набрати на телефоні певний номер і послухати тишу природи (мікрофони, які передають цілющі звуки лісу, встановлені в заповідниках на півдні країни і включаються автоматично). Шелест листя, дзюрчання струмка, спів птахів за кілька хвилин приведуть нерви в порядок не гірше, ніж сеанс психотерапії. Втім, нічого дивного в цьому немає. Ліс дійсно відмінно умиротворяє і виліковує від багатьох недуг. При цьому цілющою дією володіють не тільки звуки природи, а й самі дерева. Дослідники помітили: у санаторіях, розташованих на території лісу, хворі одужують швидше, ніж у міських клініках, та й медперсонал в зеленій зоні менше втомлюється. До того ж повітря в лісі чистіше і багатше киснем, в ньому багато негативних іонів і фітонцидів - рослинних антибіотиків, що знищують шкідливі бактерії. Найкраще «лікують» модрина, ялиця, сосна, кедр, береза ??і осика. Ось тільки фітонциди виділяються цілими і здоровими деревами - від зламаних березових гілок, принесених в будинок з лісу, користі практично ніякої.
    Порада: Якщо ваше слабке місце - горло, легені або носоглотка, пошукайте санаторій або будинок відпочинку в сосновому бору. Сердечникам і гіпертонікам краще дихається в листяних лісах. Діброви і березові гаї допомагають зміцнити імунітет, позбавляють стресу, депресії і нервового напруження. А каштани ідеально підходять для боротьби з безсонням і страхами. Постійно страждаєте мігренню? Гуляйте по липовим алеях, а от від тополь тримайтеся подалі, інакше головний біль посилиться.

    Відпустка за рецептом На морському пісочку
    Хто не любить провести на морському березі хоча б тиждень! Варто тільки вдихнути на повні груди запах прибою, як відразу ж відчувається прилив сил, а втома зникає без сліду. Секрету тут ніякого немає: чистий і вологий морське повітря насичене цілющими аероіонами, озоном і мінералами, особливо антистресовим магнієм. А плавання покращує функції опорно-рухового апарату, змушуючи працювати всі групи м'язів, і дає корисне навантаження на серцево-судинну систему і легені!
    Порада: Щоб відпочинок на чарівному березі пройшов з користю для здоров'я, місце теж треба вибирати правильно. Так, Чорне море з боку Сочі або Туреччини - справжні вологі субтропіки. Для сердечників і гіпертоніків тут буде занадто душно! Їм краще звернути увагу на Крим, Анапу або Болгарію - сонечко в цих місцях ніжніший, а повітря сухіше. Якщо
    ви часто хворієте застудою, можливо, вас вилікує Червоне море (Єгипет, Ізраїль, Йорданія, ОАЕ). Мертве (між іншим, саме солоне) море - відмінний варіант для тих, у кого проблеми з хребтом, серцем, нирками, шлунком, а також з нервовою і репродуктивною системою. Середземне добре зцілює суглобові недуги, допомагає відновитися після травм і операцій, а ось астматикам, які починають задихатися в жаркій і вологій атмосфері, краще відпочивати на берегах Адріатики - в Хорватії, Чорногорії, Італії. Алергіки прекрасно будуть почувати себе на островах - Мальті, Сицилії, Криті й Кіпрі, де всі алергени здуваються в море. Давно мріяли відпочити на Мальдівах в Індійському океані або в Таїланді? Відмінно, але тільки заплануйте поїздку з жовтня по квітень, коли погода не надто спекотна і не буде сезону дощів. Брати з собою маленьких дітей не варто - їх організм важко адаптується до іншого клімату. З малюками краще провести літню відпустку на теплому Азовському морі.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини porozovodetsad.grodno.by portfoliolar.kz www.praha1.ru pozitivpost.info pou-online.net pepetarga.100webspace.net privlec-obras.ru profi52.ru priznayus.com www.promtransnii.ru