Sunday, March 29, 2015

Посмішку, будь ласка!

Навіть діти сьогодні знають, що зубам потрібен ретельний догляд, і тоді можна посміхатися без всякого сорому!

    Посмішку, будь ласка! Лікарі попереджають: здоров'я людини починається з гарного стану зубів і ясен. Якщо порожнину рота не в порядку, частіше виникають проблеми з серцем, обміном речовин та інші недуги. Тому стежити за зубами треба постійно, з самого раннього віку.
    РОДОМ З ДИТИНСТВА
    Проблеми з зубами мають не тільки дорослі, але й маленькі діти. За статистикою, приблизно у 50% дітей 6-10 років виявляється карієс, причому на постійних зубах. До підліткового віку у переважної кількості тінейджерів вже є ознаки запалення ясен у вигляді кровоточивості, а також зубний камінь.
    Порада: чим раніше почати профілактику карієсу, тим краще. Як тільки у вашого малюка прорізатиметься перший зубок, очищайте його від нальоту марлевим тампоном або спеціальною щіточкою для немовлят у вигляді напальчника. Стоматологи рекомендують тоді ж починати використання дитячої фторідсодержащей зубної пасти, особливо в регіонах, де концентрація фтору у воді знижена. Звичайно, спочатку самі батьки чистять зуби дитині, і пасти потрібно зовсім небагато - не більше горошини. Слідкуйте, щоб малюк ковтав пасту, а після чищення ретельно видаляйте її залишки з порожнини рота. Поступово дитина навчиться це робити самостійно, але до 6-7 років обов'язково контролюйте якість чищення зубів.
    ГЕТЬ колоністів!
    Як розвивається карієс? Порожнину рота людини заселяє безліч різних бактерій - як корисних, так і шкідливих. Харчуючись залишками їжі, прилиплими до емалі, тут вони відчувають себе цілком привільно. На цій живильному середовищі бактерії настільки швидко розмножуються, що утворюють цілі мікробні колонії - білий наліт на поверхні зубів, який можна помітити навіть неозброєним оком. Якщо цей наліт не видаляти, він стає твердим, як камінь, - позбутися від нього можна тільки у стоматолога. Шкідливі бактерії - головна причина карієсу і запальних захворювань порожнини рота. Адже в процесі їх життєдіяльності виділяється велика кількість агресивних речовин, перед якими навіть міцна емаль зуба безсила.
    Порада: обов'язково чистите зуби 2 рази на день - вранці і ввечері перед сном. Багато хто вважає, що чистити зуби до сніданку марно. Але за ніч на них теж накопичуються бактерії, тому можна почистити зуби і до прийняття їжі, а потім скористатися ополіскувачем. Хапатися за щітку після кожного перекусу не варто: від частого впливу емаль стирається, і створюються передумови для розвитку карієсу. Cейчас існують спеціальні пасти комплексної дії, які захищають порожнину рота протягом 12 годин навіть після прийому їжі, а по суті - від однієї чистки до іншої!
    СПРАВА В КИШЕНІ
    Все ті ж бактерії, що живуть у порожнині рота, здатні призвести до розвитку гінгівіту. Перші його ознаки - кровоточивість і болючість ясен. Важливо не упустити цей момент: гінгівіт відмінно піддається лікуванню на ранніх стадіях. Якщо інфекція проникне вглиб ясна, то мова вже піде про пародонтит - а це досить серйозне захворювання, яке призводить до втрати зубів. У міру розвитку запального процесу ясна відходить від шийки зуба, формуючи пародонтальні кишені. З часом накопичується тут наліт і зубний камінь інфікують пародонт - тканини, які утримують зуб в лунці. В результаті зуб розхитується і випадає. Тому, якщо ясна кровоточать, набухають, червоніють, з'являється рухливість зубів, запах з рота - негайно до стоматолога! Крім втрати зуба ви ризикуєте отримати вогнище хронічної інфекції в роті, що підриває захисні сили організму і може стати причиною ускладнень.
    Порада: як запобігти запалення ясен? Одного разу був поставлений такий експеримент: у випробовуваних відібрали зубну пасту і щітку. Вже на другий день у всіх виникли ознаки гінгівіту. Однак після ретельного чищення зубів все пройшло. Робіть висновки!
    ДІЄТА ДЛЯ ЗУБОВ
    В першу чергу у вашому раціоні повинні бути молочні продукти з високим вмістом кальцію. Привчайте дітей є сир - це відмінний «будівельний матеріал» для зростаючих зубів. Жорстка їжа з високим вмістом целюлози (фрукти, овочі) допомагає очищати зуби і тканини порожнини рота. При споживанні їжі, багатої цукром і крохмалем, бактерії, що містяться в зубному нальоті, виробляють агресивні кислоти, які впливають на ваші зуби принаймні протягом 20 і більше хвилин після закінчення їжі.
    Порада: щоб зубна емаль не руйнувалася, необхідно обмежити кількість перекусів «швидкими вуглеводами» (фастфуд, солодощі, булочки, печиво) і споживання солодких газованих напоїв між основними прийомами їжі. Якщо вам необхідно перекусити, віддавайте перевагу таким продуктам, як сир, сирі овочі, йогурт без додавання цукру і фрукти.

    При чищенні зубів зайві зусилля не потрібні - навпаки, це може призвести до пошкодження емалі і «осідання» ясен.
    ЩІТКА добре очищає поверхні зубів: зовнішні і внутрішні - легкими, вимітаючими рухами від краю ясен до верхівки зуба, жувальні - круговими.
    Флоси (зубна нитка) видаляє наліт з міжзубних просторів і з лінії ясен.
    РІДКИЙ ОПОЛІСКУВАЧ для порожнини рота (рекомендується використовувати 2 рази на день) дозволяє дістатися до бактерій в самих важкодоступних місцях.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини porozovodetsad.grodno.by portfoliolar.kz www.praha1.ru pozitivpost.info pou-online.net pepetarga.100webspace.net privlec-obras.ru profi52.ru priznayus.com www.promtransnii.ru