Tuesday, March 24, 2015

Моя фігура - мій ідеал

Проблема зайвої ваги актуальна для багатьох жінок, адже струнка фігура завжди в тренді. Але як досягти бажаного результату?

    Моя фігура - мій ідеал Вміння контролювати свій вага-свого роду мистецтво, і тим, хто їм опанував, вдається довгі роки підтримувати гарну фізичну форму і відмінний настрій. Втім, нічого складного в цьому немає. Спробуємо?

    З науковим підходом
    Традиційно ідеальна вага визначається за допомогою індексу маси тіла (ІМТ). Щоб його вирахувати, вага в кілограмах треба розділити на зростання в метрах, зведений у квадрат. У нормі отриманий показник повинен становити 18-25. Наприклад, 56 кг: (1,63 X 1,63) = 21. Проте далеко не всі дієтологи вважають цю формулу досконалою. При розрахунку ІМТ враховується тільки вага і зріст людини, а спадкова конституція, вік, стан здоров'я та інші фактори до уваги не беруться. Але як тоді знайти свій шлях до досягнення ідеальної фігури? Для початку важливо зрозуміти, що популярні стандарти - це не керівництво до дії, а всього лише загальні рекомендації. Вони гарні, але не універсальні. Та й ставлення до процесу схуднення останнім часом сильно змінилося.
    Розробляючи програми для бажаючих знайти стрункі форми, тепер дієтологи не тільки орієнтуються на ваги і сантиметри, але все частіше використовують методи комп'ютерної діагностики параметрів тіла. Найбільш ефективний з них - біоімпедансметрія.

    Є КОНТАКТ!
    Біоімпедансметрія допомагає оцінити склад тіла (з'ясувати, чого в нас більше - жиру, води або м'язової тканини), розповість всю правду про метаболізм, підкаже, скільки калорій повинен витрачати організм у стані спокою (нижче цього показника знижувати калорійність раціону не можна) і навіть виявить ризики деяких захворювань. Сам прилад - це невеликий ящик з датчиками, підключений до комп'ютера. Процедура проста і безболісна, займає 15-20 хвилин. Спочатку в спеціальну комп'ютерну програму заносяться показники пацієнта: вік, стать, зріст, вага, об'єм талії, стегон і зап'ястя. Потім людина лягає на кушетку, і лікар накладає йому на кисть правої руки і праву ногу електроди, підключені до апарату, який подає слабкий змінний струм. Після замірів програма обробляє дані і виводить на екран монітора кольорову картинку з відповідним позначенням складу тіла. Завдяки їй фахівець бачить, де норма, де відхилення, на що звернути увагу пацієнтові. Коли ми худнемо, дуже важливо втрачати вагу саме за рахунок жирової тканини і зайвої рідини, а не за рахунок м'язів. Біоімпедансметрія дозволяє фахівцеві контролювати цей процес, а також допомагає своєчасно коригувати дієту і фізичне навантаження.
    Раду. Не женіться за швидкими результатами. За тиждень рекомендується скидати не більше 1-1,5 кг. Більше жиру за цей термін організм спалити не може! Якщо ви перевищуєте ці цифри, то, швидше за все, худнете не за рахунок жиру, а за рахунок м'язів (у тому числі і серцевого), що небезпечно.

    ДАЕШЬ СВОБОДУ!
    Як правило, щоб контролювати вагу, доводиться постійно боротися з харчовими спокусами. Це забирає чимало сил і призводить до зривів. По суті, в основі цього конфлікту лежить штучний поділ продуктів на шкідливі і корисні, калорійні і некалорійні. Такий підхід краще змінити, піти від слів «виключити», «обмежити», «не можна», «не рекомендоване», а в главу кута поставити «перевагу». У цьому випадку усувається причина харчового конфлікту і відкривається шлях для вільного, усвідомленого вибору корисної їжі.
    Раду. Вирушаючи в магазин, складіть перелік необхідних покупок. Намагайтеся, щоб 80% списку становили продукти, які відповідають критерію перевагу (овочі, фрукти, яйця, пісне м'ясо, птиця, риба, крупи, кисломолочні продукти) і тільки 20% припадало на супутній асортимент (жири, соуси, солодощі, приправи і т .буд.).

    Зробіть паузу
    Просто їжа всього лише втамовує голод, а ось смачна їжа ще заспокоює, позбавляє від стресу, приносить насолоду, тобто стимулює вироблення гормонів задоволення. Ігнорувати цю обставину не варто. Так що будьте розбірливими в їжі, намагайтеся готувати страви своїми руками, вкладаючи в цей процес душу. Не бійтеся експериментувати зі звичайними продуктами, придумуйте їх нові сполучення. І звичайно ж виховуйте в собі гурмана: їжте потроху, але вишукано.
    Раду. З'ївши порцію, не поспішайте тягнутися за добавкою, зачекайте чверть години. Справа в тому, що мозок отримує сигнал про вгамування голоду із запізненням - тільки через 15-20мі-нут після того, як ви почали трапезу. Тому не поспішайте, розтягуйте час прийому їжі, ретельно пережовувати кожен шматочок, насолоджуючись його смаком і ароматом.

    НЕНАСИТНИЙГОРМОН
    Дієтологи радять приймати їжу 5-6 разів на день (3 основних прийому і 2-3 невеликих перекусу), бажано в один і той же час. Це допоможе обдурити відчуття голоду. Виникає воно через зниження вмісту цукру в крові і підвищення в ній рівня гормону голоду-греліну: чим довше перерви між їжею, тим більше виробляється греліну і тим сильніше хочеться їсти. Крім того, стежте, щоб ваш раціон був збалансований за основними показниками: організму потрібні і білки, і жири, і вуглеводи. Виняток хоча б одного з цих компонентів призводить до порушення обміну речовин і може стати причиною серйозних проблем зі здоров'ям.
    Раду. Багато хто вважає, що їсти після 18.00 шкідливо. Це не так, особливо якщо ви працюєте до пізньої ночі. Тривала перерва в їжі (більше 12 годин) є стресом для травних залоз, викликає клітинне голодування в нічні години, погіршує сон і навіть сприяє передчасному старінню. Краще візьміть за правило не їсти за 2 години до сну і не готувати на вечерю багату вуглеводами їжу.

    ТРИМАТИ БАЛАНС
    Щоб прискорити процес спалювання жирів і підтягнути фігуру, не забувайте про фізичні навантаження, адже закон збереження енергії ще ніхто не відміняв: скільки отримали калорій з їжею, стільки треба витратити. Для цього відмінно підійдуть ігрові види спорту (теніс, волейбол, баскетбол), плавання, біг підтюпцем, ходьба у швидкому темпі. Навіть звичайна ранкова зарядка (нахили, повороти тіла, махи ногами-руками, випади), якщо виконувати її регулярно, дає непоганий жиросжигающий результат.
    Раду. Намагайтеся відвідувати фітнес-клуб не рідше 2-3 разів на тиждень. Слідкуйте, щоб після занять в залі ви відчували приплив сил, а не фізичну втому. За 2 години до і після занять не приймайте їжу. Дотримуйтесь водний режим: 1 склянку води (без газу) до і після занять, під час інтенсивних тренувань - кожні 20 хвилин при необхідності.

    Є треба регулярно: 5-6 разів на день невеликими порціями, в один і той же час.
    Здоровий раціон: офощі, фрукти, крупи, риба, пісне м'ясо, кисломолочні продукти.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини porozovodetsad.grodno.by portfoliolar.kz www.praha1.ru pozitivpost.info pou-online.net pepetarga.100webspace.net privlec-obras.ru profi52.ru priznayus.com www.promtransnii.ru