Friday, March 20, 2015

Флексі-дієта

Мінус 7 кг за найближчі 5-6 тижнів, плюс 3,6 додаткових років життя в перспективі. Зниження ризику діабету, хвороб серця і судин. Це відмінна атестація для нової дієти.

    Флексі-дієта Термін «флексітаріанство» і сам особливий план харчування на основі переважно рослинного, полувегетаріанского раціону придумав відомий лікар, дієтолог Дон Джексон Блатнер близько 10 років тому. Пізніше він розробив ефективну збалансовану дієту, яка допускає періодичне вживання м'яса та іншої їжі тваринного походження. Адже бути вегетаріанцем - ще не означає харчуватися правильно. Флексі-дієта тому й флексії (від англ. Flexible - гнучкий, легко пристосовуваний, зручний для застосування), що дозволяє раціонально адаптувати переважно, але не єдино рослинний раціон до потреб здорової людини. М'ясо в ньому є, хоча і в обмеженій кількості, саме ця обставина не тільки принесло дієті популярність серед тих, хто хотів би схуднути, але й викликало схвалення дієтологів, які борються за здорове харчування.
    Основні принципи
    > оновити вміст тарілки. «Якщо в основі вашого раціону м'ясо, ви неминуче недоотримуєте антиоксиданти, які містяться в рослинній їжі - овочах і фруктах», - вважає Блатнер. Протеїни повинні складати не більше 25% вмісту тарілки, стільки ж покладається з'їдати цільно-зернових злаків, у тому числі хліба з борошна грубого помелу. Овочам належить займати до 50% тарілки, причому рекомендується змішувати продукти, наприклад, крохмалисті кукурудзу та горошок з брокколі і грибами, бідними вуглеводами, але багатими вітамінами, мінералами і антиоксидантами.
    СПРОБУЙТЕ! Замість стейка з тунця використовуйте шматочки консервованої риби в якості соусу до макаронів. А в яловичому рагу можна скоротити кількість м'яса за рахунок овочів і злаків - ви навіть не помітите різниці!
    > Почніть з малого. «Ця дієта не вимагає перегляду всього способу життя, - підбадьорює Блатнер. - Почніть з одного вегетаріанського страви в день або двох днів на тиждень. Навіть якщо ви станете з'їдати на один гамбургер в тиждень менше, замінивши його рисом і квасолею, то надасте велику послугу своєму здоров'ю ». Сам доктор скоротив вживання м'яса на 2/3, але не відмовився від нього зовсім і, до речі, нікому не радить цього робити.
    СПРОБУЙТЕ! Шинку в бутерброді можна з легкістю замінити хумусом, а в страви з морепродуктів замість половини креветок покласти соєвий сир тофу.
    > налягати на БІЛКИ. Якщо ви звикли їсти багато м'яса, це не означає, що ви отримуєте достатню кількість білка. У 120 г курячої грудки всього 28 г протеїнів, це лише 1/3 денної норми. Додаючи до м'яса багаті білком рослинні продукти: квасолю, сочевицю, горіхи, гриби, можна отримати необхідну кількість білка, але менше некорисного жиру і більше антиоксидантів і вітамінів. Не виключаючи м'яса повністю, можна бути впевненим, що раціон багатий такими вічно дефіцитними елементами, як цинк і залізо.
    СПРОБУЙТЕ! Якщо додати в блюдо з яловичини чорні боби або сочевицю, то можна не тільки зменшити споживання м'яса, але і зробити страву більш ситним і поживним.
    > ЇЖТЕ креативно. Експериментуйте з новими смаками і продуктами. Набридли білий рис і гречка? Спробуйте булгур і кіноа, в яких більше і вітамінів, і клітковини. Давно не їли фруктів, крім яблук? Оцініть на смак що-небудь екзотичне.
    СПРОБУЙТЕ! Знайомство з новими продуктами буде ще приємніше, якщо готувати їх з добре відомими приправами, наприклад, киноа з оливковою олією і часником або обсмажений мангольд з лимонним соком.
    > Погляньте НА М'ЯСО ПО-НОВОМУ. Багато хто з нас вважають за краще сосиски на сніданок, борщ з яловичиною на обід і котлети на вечерю. «Головна радість і задоволення від їжі полягають в тому, що її можна розділити з друзями - для приємного спілкування», - нагадує доктор Блатнер. Принадність флексітаріанства в тому, що можна бути гнучкими і в цьому питанні.
    СПРОБУЙТЕ! Після важкого «м'ясного» дня, якщо такий трапився, скоректуйте меню на наступні пару діб: нехай буде більше вегетаріанських страв. Найпростіший спосіб добитися цього - починати обід і вечеря з овочевого салату.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини porozovodetsad.grodno.by portfoliolar.kz www.praha1.ru pozitivpost.info pou-online.net pepetarga.100webspace.net privlec-obras.ru profi52.ru priznayus.com www.promtransnii.ru