Monday, March 16, 2015

Перші випробування малюка

Найважчий період для мами і дитини - перший рік після народження. І завдання батьків у цей непростий час - допомогти маленькій людині пройти цей шлях якомога легше.

    Перші випробування малюка ВИПРОБУВАННЯ ПЕРШЕ. ВЧИМОСЯ засвоювати їжу
    В силу незрілості нервової системи, м'язової слабкості та природного дисбактеріозу не тільки процес харчування, але саме засвоєння їжі дається дитячому організму не легко. Найбільш гостро малюки до року переживають кишкові кольки. Причина може критися в невідповідному суміші для годування, а також, якщо мама вживає в їжу продукти, що викликають підвищене газоутворення.
    Як допомогти? Перед годуванням покладіть малюка на животик на п'ять хвилин. Акуратно притисніть зігнуті в колінах ніжки дитини до живота і потім відпустити їх. Також полегшення приносить купання в теплій воді. Загальним заспокійливим ефектом для мами і дитини є масаж: мама погладжує малюка по спинці, коли він лежить у неї на грудях.
    Терміново до лікаря! В окремих випадках коліки є наслідком лактазной недостатності. Якщо годуюча мама суворо дотримується раціон, а дитина після годування плаче і ніяк не реагує на звичні способи усунення колік, за призначенням спеціальної дієти та медикаментозної терапії потрібно негайно звернутися до лікаря.

    ВИПРОБУВАННЯ ДРУГЕ. Рятує від алергії
    Найпоширеніша алергія в перший рік життя - харчова, головний алерген якої - білок коров'ячого молока. Однак подіяти на малюка може будь-який новий продукт, що вводиться під час прикорму. Алергічні реакції в гострій формі можуть бути викликані укусами комах, деякими ліками, побутовою хімією і навіть дитячою косметикою.
    Як допомогти? При появі перших ознак алергії, наприклад, почервоніння шкіри, насамперед необхідно усунути її причину. Якщо воно викликано використанням нового крему, необхідно негайно змити його. При попаданні алергену на слизову слід забезпечити малюкові доступ до свіжого повітря. Якщо шкірне роздратування з'явилося через носіння підгузника або тісного пелюшки, необхідно дати шкірі «подихати», а згодом використовувати під підгузник спеціальний крем.
    Терміново до лікаря! Будь алергічна реакція - привід показати дитину лікарю. Алергічна реакція може розвиватися непередбачувано і миттєво, так що негайно викликайте швидку, якщо у малюка набрякла гортань, порушилося дихання і почалися судоми.

    ВИПРОБУВАННЯ ТРЕТЄ. Перші зубки БЕЗ БОЛЮ
    Дискомфорт під час прорізування зубів спостерігається не у кожного малюка. Але у більшості дітей цей процес проходить болісно. Виражатися це може в підвищеній дратівливості дитини, порушення сну через біль і запалення ясен, підвищення температури тіла, порушення травлення. Найчастіше у дитини відзначається підвищене слиновиділення і втрата апетиту.
    Як допомогти? Полегшити хворобливі відчуття малюку можна за допомогою в міру охолодженого силіконового кільця. Холод звужує судини в яснах, тим самим знімаючи біль. Крім того, така «іграшка» не дозволить дитині брати до рота все підряд. Також малюкові підійдуть свіжі охолоджені фрукти і овочі. Якщо ясна помітно запалилися, можна використовувати спеціальні гелі з лідокаїном, які наносяться тонким шаром на почервонілі місця. А якщо крім запалення ясен у малюка піднялася температура, то можна спробувати комплексне засіб рослинного походження, наприклад, Дантінорм Бебі. Компоненти, що входять до його складу (ромашка, плющ індійський, ревінь лікарський) ефективно впливають на всі симптоми прорізування зубів, що позбавляє маму від використання декількох препаратів відразу.
    Терміново до лікаря! Якщо стан дитини не поліпшується, він відмовляється від їжі, а температура перевищила 38 о С, негайно зверніться до лікаря, щоб не пропустити початок захворювання, яке може ховатися під виглядом синдрому прорізування зубів.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини porozovodetsad.grodno.by portfoliolar.kz www.praha1.ru pozitivpost.info pou-online.net pepetarga.100webspace.net privlec-obras.ru profi52.ru priznayus.com www.promtransnii.ru