Saturday, March 28, 2015

Мода на здорові зуби

Модні тренди задають стиль життя і звички більшості людей. І сучасна стоматологія не є винятком!

    Не так давно було модно мати золоту коронку на одному з передніх зубів. І стоматологи, потураючи пацієнтам, виготовляли такі коронки на абсолютно здорові зуби. Зовсім недавнім прикладом може бути татуювання на зубах або приклеювання стразів і діамантів на зуби. Це модно, але здоров'я зубам такі маніпуляції не додають. Треба сказати, що існують речі, для яких немає часових рамок, і, як би не змінювалася мода, вони завжди залишаються актуальними. Споконвіку і по сьогоднішній день еталоном краси вважаються здорові, рівні, білі зуби. Якщо звернутися до історії, то навіть у Біблії білизна зубів згадується як ознака здорової і красивої посмішки, та й безліч історичних фактів говорять про те, що уявлення про красиве усмішці тоді нічим не відрізнялися від сучасних.
    Мода на здорові зуби Про те, як зберегти зуби здоровими розповідає лікар-стоматолог, к.м.н., експерт ColgateTotalІгорь Лемберг:
    Персональна програма кожного із захисту здоров'я зубів і ясен повинна складатися з наступних основних 4 моментів сучасної стоматологічної профілактики: 1) гігієна порожнини рота, 2) використання фторидів, 3) раціональне харчування, 4) відвідування стоматолога не менше 1 разу на півроку.
    Що стосується профілактики порожнини рота, то необхідно дотримуватися такі обов'язкові правила:
        Чистіть зуби не менше двох разів на день.
        Підбирайте якісну зубну пасту: для профілактики карієсу зубна паста повинна містити сполуки фтору, а для лікування і запобігання захворювань ясен - протизапальні речовини. Зубні пасти на основі формули Триклозан / Сополимер мають унікальні властивості: антибактеріальне / протиналітну та протизапальну дію в порожнині рота зберігається протягом 12 годин, забезпечуючи довготривалий захист зубів і ясен між чистками зубів і навіть після прийому їжі.
        Щодня користуйтеся зубною ниткою для видалення нальоту з міжзубних просторів і уздовж лінії ясен.
        Додаткове використання ополіскувача після чищення зубів допомагає видалити бактерії з важкодоступних місць, поверхонь щік і язика і зберегти свіжість подиху довше.
    Використання зубної пасти з фтором відповідно до офіційної рекомендацією Стоматологічної Асоціації Росії є найбільш ефективним з доступних і клінічно підтверджених способів попередження і розвитку карієсу у дорослих і дітей.
    Одне з найважливіших правил в раціональному харчуванні є достатня кількість чистої негазованої питної води - 1,5-2 літри в день, причому чай, кава, соки не зараховуються, як думають багато хто. При питті чистої води ми змиваємо залишки їжі, що особливо важливо після споживання легкозасвоюваних вуглеводів, наприклад солодощів. У щоденному раціоні обов'язково повинні бути присутніми продукти, багаті кальцієм і мінералами: молочні продукти, горіхи, бобові. Не забувайте про свіжих овочах і фруктах, особливо твердих: крім того, що вони багаті клітковиною, необхідної для здорового харчування, вони стимулюють виділення слини, яка також прибирає наліт і нейтралізує дію кислот. Ну і звичайно, в раціоні завжди повинні бути присутніми продукти багаті вітамінами, які важливі не тільки для здоров'я зубів, але і для загального імунітету організму: зелені овочі, фрукти, ягоди, зелень. Споживання солодких і борошняних продуктів крім того, що сильно псує фігуру, призводить до руйнування емалі і з часом до розвитку карієсу і захворювань ясен.
    Вже давно доведено, що для запобігання проблем загального здоров'я ретельно стежити за станом порожнини рота, не змінюючи моді і собі, адже сьогодні "healthyisanewsexy"!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини porozovodetsad.grodno.by portfoliolar.kz www.praha1.ru pozitivpost.info pou-online.net pepetarga.100webspace.net privlec-obras.ru profi52.ru priznayus.com www.promtransnii.ru