Sunday, April 5, 2015

«Святкова дієта»

Як не погладшати - головне питання, яке постає перед кожною з нас напередодні святкового застілля. Адже навколо стільки спокус!

    Висипайтеся
    Нормальний сон - ефективна профілактика переїдання. Недосипання змушує нас споживати на 300 ккал в день більше, причому за рахунок висококалорійної і жирної їжі. Механізм такого переїдання різний: жінки не відчувають ситості після прийому їжі, а у чоловіків прокидається вовчий апетит.

    «Святкова дієта»

    Вдвічі менше!
    Опинившись за святковим столом, згадайте про таку тактику схуднення: кожен ковток і «укус» повинен бути вдвічі менше звичайного. Так ви з'їсте на 30% менше. Якщо при цьому ще й жувати повільніше, то мозок швидше повірить, що ви вже ситі.

    Чи не налягайте на закуски
    Ще до подачі гарячого всі гості встигають наїстися досхочу. Краще дочекатися, поки всі страви з'являться на столі, і потім вже зробити вибір. Тоді ваше меню стане на 14% тонше. В очікуванні основної страви можна пожувати щось свідомо некалорійне і корисне: листовий салат, овочеві закуски (без соусів!).

    Що не їсти після шести
    Зоряний кухар і нутриціолог Тріша Вільямс рекомендує їсти злаки не пізніше сніданку, щоб організм встиг їх «спалити».

    Дотримуйтесь баланс
    Обмежуйте калорійність раціону протягом дня. Але ніколи не нехтуйте сніданком. Ідеальний варіант для трапези №1 - яйця. Той, хто готує собі вранці омлет або яєчню, протягом дня їсть менше того, хто снідає бутербродами.

    Вибирайте сусіда
    Сідаєте за стіл поруч з тим, хто мало їсть або багато говорить. Звичайно, рада годиться в тих випадках, коли ви знаєте гостей або просто спостережливі. Нікому не захочеться виглядати ненажерою-мовчуном поруч з товариським малоїжкою!

    Страви-свято
    Чи не збільшуйте калорійність раціону за рахунок страв, які часто входять у ваше меню. У веселій компанії легко забути, що ви любите, а що ні. Їжте тільки ті страви, які дійсно вважаєте святковими, і відмовтеся від ідеї спробувати по трохи, але все.

    Це межа
    Коли перед нами лежить багата їжа, різна за кольором, формою, аромату, ми в змозі з'їсти дуже багато незалежно від почуття голоду. Зупиніть свій вибір на 2-3 стравах, і ви заощадите від 20 до 40% кілокалорій святкової вечері.


    ДІЄТ-ШЕДЕВРИ
    За підрахунками дієтологів, святковий стіл обходиться нам від 2,5 до 3 тисяч ккал. Значить дієта і свята несумісні? Це не так. Ось деякі рецепти низькокалорійних святкових страв. Задоволення гарантоване.

    Закусочний дип з креветками
    На 16 порцій (26 ккал): 250 г крабового м'яса або креветок 4 стіл. ложки легкого майонезу 1 стол. ложка нарізаної зеленої цибулі 1 стол. ложка лимонного соку 1/2 чашки зерен граната по 1 солодкого перцю, моркви та свіжому огірку, нарізаних тонкою соломкою.

    Як готувати: з'єднайте і ретельно змішайте всі інгредієнти, крім нарізаних соломкою овочів. Їх і маку в цей красивий і корисний соус.


    Яблучний крісп

    «Святкова дієта»

    На 8 порцій (154 ккал): 4 чашки кисло-солодких яблук, нарізаних тонкими часточками 1/4 чашки цукру 1/4 чайн. ложки кориці 1/2 чашки + 2 стол. ложки борошна 2 стіл. ложки вершкового масла по 1/3 чашки підсмажених волоських горіхів і вівсяних пластівців 1 чайн. ложка спецій (мускатний горіх, імбир, гвоздика, лимонна цедра) 3 стол. ложки коричневого цукру.

    Як готувати: змішайте цукор, корицю, пластівці і півчашки муки. З'єднайте з шматочками масла до утворення дрібної крихти. Додайте горіхи. Яблука покрийте сумішшю з спецій, коричневого цукру і залишилася борошна. Розкладіть часточки рівним шаром на змащене маслом деко, посипте горіхово-цукровою сумішшю. Запікайте при 200 ° С до світло-коричневого кольору 35-40 хв.


    Універсальна заправка
    На 12 порцій (23 ккал): 1 чашка дитячого яблучного пюре 1/4 чашки нежирної сметани 2 стол. ложки легкого майонезу 1 стол. ложка лимонного соку 1/4 чайн. ложки солі 1/2 чайн. ложки гірчиці 1 зубчик подрібненого часнику щіпка білого перцю.

    Як готувати: змішайте всі інгредієнти, перекладіть в банку з кришкою і поставте в холодильник на 2 ч. Соус можна зберігати в холоді 1 тиждень. Ідеально підходить до листовим овочам, фруктам, сиру, гарячого і холодного м'яса, а також до несолодким млинців.


    Інжир з прошутто
    На 12 порцій (93 ккал): 12 штук інжиру 60 г м'якого козячого сиру 60 г шинки (бекону), нарізаного на 12 смужок 3 стол. ложки бальзамічного оцту.

    Як готувати: надріжте інжир хрест на хрест майже до самої основи, полийте оцтом, начините сиром. Щільно оберніть кожен плід смужкою шинки. Запікайте в духовці на змащеному олією деку 8-10 хв при температурі 200 ° С. Подавайте теплими.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини porozovodetsad.grodno.by portfoliolar.kz www.praha1.ru pozitivpost.info pou-online.net pepetarga.100webspace.net privlec-obras.ru profi52.ru priznayus.com www.promtransnii.ru