Wednesday, April 1, 2015

Кольоротерапія

Незважаючи на її давню історію, ставлення до неї не дуже-то серйозне - що це за лікування «вприглядку»? Однак дослідники не сумніваються: колір діє, причому на різних людей по-різному.

    Вже не одне століття лікарі та вчені впевнені, що колірні промені - потужний інструмент оздоровлення. Вони благотворно впливають на душевний стан і фізичне здоров'я. Але до цих пір вважалося, що різні кольори однаково впливають на всіх. Наприклад, червоний збуджує психіку, блакитний заспокоює, синій відбиває апетит. Однак останні відкриття змінюють картину.
    Відомий англійський доктор, віце-президент Міжнародної колегії прикладної кінезіології (ICAK) Крістофер Сміт провів ряд досліджень по пігментному шару епітелію сітківки - захисному екрану, який фільтрує на сітківку ока світло, і прийшов до висновку, що всі ми народжуємося з генетично запрограмованої схильністю до певних квітам і непереносимістю інших. І як би не подобався, скажімо, синій, якщо це не ваш колір, він може негативно впливати на самопочуття.

    Кольоротерапія Кольорове розмаїття
    У сітківці ока є цветочувствітельних рецептори - нервові клітини, або колбочки, їх три види. Кожен з них має свій тип цветочувствітельних пігменту - до червоного, зеленого і синього. Пігментний шар сітківки містить антоцианідіни. Від насичення пігментного шару цими речовинами залежить наш захист від світла. Якби ми весь діапазон сонячного світла сприймали в незмінному вигляді цими колбочками, вони б у нас згоріли. Тому природа продумала процес так, що кожен з трьох кольорів відбивається відповідними пігментними клітинами.
    Доктор Сміт з'ясував, що навіть у здорової людини як мінімум на один колір немає достатньої кількості захисних пігментів, що визначає колірний конституційний тип людини. Не буває людей, однаково добре сприймають червоний, синій і зелений. Вчений розробив спеціальні окуляри з фільтрами і одягав їх на добровольців, що беруть участь в експерименті. Реакція організму відстежувалася за допомогою методу мануального м'язового тестування, коли своєрідна м'язова слабкість вказує на дисбаланс в організмі. Наприклад, в зелених окулярах у випробуваного м'язи втрачають тонус - значить, це і є колір, погано сприймається його органами зору.

    Яка ви: червоним, зеленим або СИНЯЯ?
    Всіх нас можна розділити на три основних типи по цветонепереносімості.
    ЧЕРВОНИЙ. Представники цього типу прекрасно реагують на синій і зелений, а ось червоний колір в діапазоні 619-635 нм чинить на них руйнівний вплив. Їм не відчути всю силу кольору чуттєвості, пристрасті і романтики. При постійній взаємодії з червоним у таких людей знижується імунітет, можуть загостритися хронічні захворювання, розвинутися депресія, апатія, підвищитися дратівливість. Щоб уникнути шкоди для здоров'я, не варто особливо налягати на червоні фрукти, овочі. У представників червоного типу часто розвивається алергія на полуницю, малину, вишню, помідори. Цікаво, що такі люди погано переносять засоби, що містять алюміній, а це деякі продукти косметики, перспірантом, медикаменти, наприклад, популярні препарати від печії, а також харчова фольга - не варто готувати їжу в алюмінієвому посуді і алюмінієвої фользі.
    ЗЕЛЕНИЙ. Другий тип людей добре сприймає червоний і синій, а ось на зелений колір в діапазоні 550 нм реакція негативна. Все зелене, будь то яблуко або фіранки в кімнаті, послаблює людини. «Зелені» дуже чутливі до нікелевим сплавів, а адже це велика частина посуду. Шкідлива для них мельхиоровая посуд, старі каструлі. Жінки погано переносять біжутерію, а ланцюжки та каблучки можуть викликати роздратування на шкірі.
    СИНИЙ. Третя категорія людей генетично не переносить темно-синій колір в діапазоні 440 нм. Їм варто обмежити в раціоні чорнослив, темний виноград, уникати синіх тонів в домашньому інтер'єрі, гардеробі і т. Д. «Сині» дуже сильно реагують на пестициди і гербіциди, які містяться в багатьох фруктах і овочах. А ще люди з уродженою непереносимістю синього спектра більше інших схильні до важких депресій. Невипадково по-англійськи нудьгу, пригнічений стан так і називають: blues.

    У пошуках гармонії
    Доктор Сміт розробив систему кольорів, гармонізують роботу мозку людини. Згідно з його теорією для всіх людей існують кольору-протиотрути. Якщо «не засвоюється» червоний, то лікувальними квітами будуть бірюзовий і ціан. Корисно вранці дивитися на них. Можна повісити вдома бірюзові фіранки, колір яких з самого ранку буде піднімати настрій. Або розставити по дому милі дрібнички - вазу або картину необхідного кольору, щоб налаштувати себе на хвилю здоров'я. У їжі вітаються продукти, що містять сині і блакитні відтінки. А бірюзовий фон на робочому комп'ютері стане великою підтримкою для очей і допоможе їм довше не втомлюватися.
    Для людей з поганою переносимістю зеленого кольору цілющими є синій і фіолетовий. Добре б мати в гардеробі одяг таких кольорів. При кожній можливості милуватися безхмарним небом і морем. З їжі дуже корисні темний виноград, чорнослив, баклажани і т. Д. Для «синіх» гармонізують будуть жовто-зелений, салатовий кольори. Це якраз той випадок, коли активне вживання в їжу зелені, огірків, яблук є прекрасним засобом оздоровлення.
    Але не варто впадати в крайнощі і робити все навколо себе тільки в корисному кольорі. Розробки доктора Сміта в області цветолеченіе застосовують сотні лікарів по всьому світу, в тому числі і російські фахівці.

    Сам собі цветотерапевт
    ¦ Спробуйте міняти фон на комп'ютері і спостерігайте: наскільки швидко втомлюються очі, як ви себе почуваєте до кінця робочого дня. 50-60% людей найкраще засвоюють насичений бірюзовий колір, іншим підходить синій або зелений. Якщо знайти свій фоновий колір, можна позбутися головного болю, дратівливості, постійної сонливості. Особливо це важливо, якщо доводиться проводити багато годин перед екраном комп'ютера.
    ¦ Задумайтесь, як ви спите, в якому настрої перебуваєте протягом дня. Може бути, ви постійно одягаєтеся в чорне? Цей колір вважається важким і депресивним. Обов'язково розбавляйте його життєрадісними тонами - яскравим шарфом, прикрасами. Намагайтеся в одязі віддавати перевагу світлим, нейтральним пастельним тонам.
    ¦ Цікаво дізнатися, як ваша дитина сприймає кольори? Проведіть тест: покладіть перед ним різнокольорові олівці або декілька продуктів, наприклад зелене і червоне яблука, червоний, жовтий і зелений перці, чорнослив, апельсин, і попросіть зробити вибір. До чого потягнеться рука малюка? Кольори, які він вибере, швидше за все, і будуть для нього лікувальними.
    ¦ Кольоротерапія - величезний пласт безцінних знань і найважливіший інструмент оздоровлення. За допомогою барвистою палітри можна серйозно вплинути на фізичний і душевний стан
    людини - як поліпшити і гармонізувати, так і внести хаос. Той, хто навчиться мудро використовувати енергію різних кольорів і наповнить своє життя цілющими тонами, досягне ще більшій гармонії душі і тіла.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини porozovodetsad.grodno.by portfoliolar.kz www.praha1.ru pozitivpost.info pou-online.net pepetarga.100webspace.net privlec-obras.ru profi52.ru priznayus.com www.promtransnii.ru